Kulturportal Dalby

 

Dalby Bibliotek och Medborgarkontoret

RK_skjutsstallarnaDalby Bibliotek och Medborgarkontoret finns inrymt i de gamla skjutsstallarna. Byggnadens historia sträcker sig mer än hundra år tillbaka sedan 1907.

På biblioteket blandas nu och då, världen och Dalby, vuxna och barn, tystnad och samtal, böcker och datorer. Det gör biblioteket till en spännande och överrasknings­rik plats.

Redan i entrén blandas det lokala med det globala genom Dalbylitteraturen, lokala pressklipp, dagstidningar och Internet. Här finns medborgarkontoret med information och samhällsvägledning.

I den gamla biograflokalen med sitt vackra välvda tak lig­ger låne- och informationsdisken, där Du får all hjälp Du behöver. Här hittar Du bibliotekets CD-skivor, uppslags­böcker, kassettböcker, talböcker och storstilsböcker. Bär­bara CD-spelare finns för musikavlyssning. I biblioteks­butiken kan Du bl.a. köpa "En bok för alla", bokmärken och vykort.

På barn- och ungdomsavdelningen finns böcker för alla åldrar, från pekböcker till ungdomsböcker. Här finns också tidskrifter, videofilmer, CD-romspel samt musik och sa­gor på CD och kassett.

I det som en gång var bilverkstad finns vuxenavdelningen, där Du nu kan reparera kunskapsluckor med facklittera­tur, smörja själen med skönlitteratur eller åka ut i världen via Internet.

Hästspiltorna har blivit entré till samlingsrummet där barnprogram, författaraftnar och föreläsningar anordnas. Väggarna står till förfogande för den som vill ställa ut tavlor. I lokalen, som kan hyras för studiecirklar, sam­manträden och konferenser, finns en bra ljud- och bild­anläggning.

Om Du i lugn och ro vill läsa tidskrifter, studera, an­vända ordbehandlare, släktforska eller ta en kopp kaffe tar Du trappan eller hissen upp till andra våningen. Om Du på grund av ålder eller handikapp inte kan komma till biblioteket kan Du få hem böcker genom "Boken Kommer". Biblioteket är till för alla!